Wings of Fire Home Himachal GK India GK Himachal News India Current Affairs Mission HAS 2020 Mission IAS 2020 HP Question Papers Competitive Exams Hindi News English News About Us

Share on Facebook . Share on WhatsApp .


Current Affairs Quiz in English - 28, 29 & 30 November, 2019

Spike Missile India

1 December, 2019

हिंदी करेंट अफेयर्स क्विज : 28, 29 और 30 नवम्बर, 2019

1. Who has been appointed the new Chief Minister of Maharashtra?

Correct Answer - Uddhav Thackeray
Shiv Sena chief Uddhav Thackeray has been appointed the new Chief Minister of Maharashtra.

2. 50th India International Film Festival (IFFI) was held in which state?

Correct Answer – Goa
50th India International Film Festival (IFFI) was held in Goa.

3. Asian Development Bank has announced $451 million loan for which state?

Correct Answer - Tamilnadu
Asian Development Bank has announced $451 million loan for Chennai-Kanyakumari Industrial Corridor.

4. What is India's rank in the Global Diplomacy Index 2019?

Correct Answer - 12th
India has been ranked 12th in the Global Diplomacy Index 2019.

5. Which is the first Indian company to reach 10 lakh crore market cap?

Correct Answer - Reliance Industries Limited
Reliance Industries Limited has become the first India company o reach 10 lakh crore market cap.

6. India recently test fired Spike missile, this missile was procured from which country?

Correct Answer – Israel
Indian Army recently test fires Spike anti tank missile. India has procured this missile from Israel.

7. According to the latest data, how much is India's Forex Reserve?

Correct Answer - $448.6 billion
India's forex reserve has reached the highest ever level of $448.6 billion.

8. Who has been awarded the 55th Jnanpith Award?

Correct - Akkitham
Malayalam poet Akkitham has been awarded the 55th Jnanpith Award 2019.

9. Govt. of India is planning to set up rocket launch pad in which state?

Correct Answer - Tamilnadu
Govt. of India is planning to set up rocket launch pad in Tamilnadu.

10. FASTag will be mandatorily enforced from which date?

Correct Answer - 15 December, 2019
FASTag will be mandatorily enforced from 15 December, 2019.

Daily current affairs updates are posted on WingsOfFire.Sociork.Com, please our page for latest updates।

Latest News

20-21 December, 2019 - Daily Current Affairs Quiz
28, 29 & 30 November, 2019 - Daily Current Affairs Quiz
26-27 November, 2019 - Daily Current Affairs Quiz
24-25 November, 2019 - Daily Current Affairs Quiz
22-23 November, 2019 - Daily Current Affairs Quiz

Please LIKE us on FB