Wings of Fire Home Himachal GK India GK Himachal News India Current Affairs Mission HAS 2020 Mission IAS 2020 HP Question Papers Competitive Exams Hindi News English News About Us

Share on Facebook . Share on WhatsApp .


Current Affairs Quiz in English - 26-27 November, 2019

Cartosat 3

1 December, 2019

हिंदी करेंट अफेयर्स क्विज : 26-27 नवम्बर, 2019

1. 'Hand in Hand' exercise will be held between which two countries?

Correct Answer - India and China
'Hand in Hand' 2019 exercise will be held between India and China.

2. Indian Railways has recently set up Finance Management institute?

Correct Answer – Hyderabad
Indian Railways has set up Finance Management institute in Hyderabad.

3. Constitution Day is celebrated on which date in India?

Correct Answer - 26 November
In India, the Constitution Day is celebrated on 26 November.

4. 'Milan 2020' exercise will be organised by which Indian armed force?

Correct Answer - Indian Navy
Indian Navy will organise 'Milan 2020' exercise in March, 2020. It will be held in Visakhapatnam.

5. National Milk Day is celebrated on which date in India?

Correct Answer - 26 November
In India, the National Milk Day is celebrated on 26 November.

6. Which space agency has lauched 'CartoSat-3' satellite?

Correct Answer – ISRO
ISRO launched CartoSat-3 satellite on 27 Novembe, 2019.

7. Who will the new Chief Minister of Maharashtra?

Correct Answer - Uddhav Thackeray
Shiv Sena's Uddhav Thackeray will be the new Chief Minister of Maharashtra.

8. What is the motto of Lokpal?

Correct - Ma Gridhah Kasyasvidhanam
Recently, the motto of Lokpal was launched, the motto is 'Ma Gridhah Kasyasvidhanam' (Don't be greedy for anyone's wealth).

9. Which Indian scientist was given honorary fellowship by the Royal Aeronautical Academy?

Correct Answer - G. Satheesh Reddy
DRDO Chairman G. Satheesh Reddy was given honorary fellowship by the Royal Aeronautical Academy.

10. Which ministry has launched 'Kartavya' portal?

Correct Answer - Human Resource Development
Ministry of Union Human Resource Development has launched "Kartavya" portal.

Daily current affairs updates are posted on WingsOfFire.Sociork.Com, please our page for latest updates।

Latest News

20-21 December, 2019 - Daily Current Affairs Quiz
28, 29 & 30 November, 2019 - Daily Current Affairs Quiz
26-27 November, 2019 - Daily Current Affairs Quiz
24-25 November, 2019 - Daily Current Affairs Quiz
22-23 November, 2019 - Daily Current Affairs Quiz

Please LIKE us on FB