Wings of Fire Home Himachal GK India GK Himachal News India Current Affairs Mission HAS 2020 Mission IAS 2020 HP Question Papers Competitive Exams Hindi News English News About Us

Share on Facebook . Share on WhatsApp .


Current Affairs Quiz in English - 24-25 November, 2019

Destination Northeast

1 December, 2019

हिंदी करेंट अफेयर्स क्विज : 24-25 नवम्बर, 2019

1. Sangai Festival 2019 was celebrated in which state?

Correct Answer - Manipur
Sangai Festival 2019 was organised in Imphal, Manipur.

2. Which state government has decided to provide 5% reservation in govt. jobs to the sportspersons?

Correct Answer – Madhya Pradesh
The government of Madhya Pradesh has decided to provide 5% reservation in government jobs to the sportspersons.

3. 50th Conference of Governors was held in which city?

Correct Answer - New Delhi
50th Conference of Governors was held in New Delhi.

4. Destination Northeast 2019 was held in which city?

Correct Answer - Varanasi
'Destination Northeast 2019' was held in Varanasi, Uttar Pradesh. It aims to promote tourism in the northeast India.

5. The Govt. of India has decided to merge which two union territories?

Correct Answer - Dadra & Nagar Haveli and Daman & Diu
The Govt. of India has decided to merge the union territories (UTs) of Dadra & Nagar Haveli and Daman & Diu.

6. International Day for the Elimination of Violence Against Women is celebrated on which date?

Correct Answer – 25 November
The International Day for the Elimination of Violence Against Women is celebrated on 25 November.

7. Oxford Dictionaries has chosen which word as the word of year 2019?

Correct Answer - Climate Emergency
Oxford Dictionaries has chosen 'climate emergency' as the word of year 2019.

8. National Tribal Craft Mela - 2019 is being held in which city?

Correct - Bhubaneswar
National Tribal Craft Mela - 2019 was recently held in Bhubaneswar, Odisha.

9. The government of India has banned which extremist organisation of the northeast?

Correct Answer - National Democratic Front of Bodoland
The government of India has banned the National Democratic Front of Bodoland.

10. Which Indian shuttler has won the singles of Scottish Open Badminton tournament?

Correct Answer - Lakshya Sen
India's youth shuttler Lakshy Sen has won the singles of Scottish Open Badminton tournament.

Daily current affairs updates are posted on WingsOfFire.Sociork.Com, please our page for latest updates।

Latest News

20-21 December, 2019 - Daily Current Affairs Quiz
28, 29 & 30 November, 2019 - Daily Current Affairs Quiz
26-27 November, 2019 - Daily Current Affairs Quiz
24-25 November, 2019 - Daily Current Affairs Quiz
22-23 November, 2019 - Daily Current Affairs Quiz

Please LIKE us on FB